Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στίβεν Κινγκ - Τζον Μέλενκαμπ


Ο µετρ του τρόµου Στίβεν Κινγκ και ο τροβαδούρος της «αγωνιστικής» country µουσικής Τζον Μέλενκαµπ είναι έτοιµοι να πάρουν – και οι ίδιοι – τις θέσεις τους στην πρεµιέρα του µιούζικαλ για το οποίο ένωσαν τις δυνάµεις τους. Ο συγγραφέας και ο µουσικός υπογράφουν το «Ghost Brothers of Darkland County», ένα «southern gothic µιούζικαλ» όπως το παρουσιάζουν, που ανοίγει αυλαία στο Alliance Theatre της Ατλάντας, µια σκηνή από όπου ξεκινούν πολλές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ.

Με τη µουσική που έχει γράψει ο Μέλενκαµπ σε µουσική διεύθυνση του Τι Μπόουν Μπουρνέτ, η ιστορία του Στίβεν Κινγκ µας µεταφέρει στη µικρή πόλη Λέικ Μπελ Ριβ του Μισισίπι το 1957, όταν δύο αδέλφια και ένα µικρό κορίτσι χάνουν τη ζωή τους κάτω από τραγικές συνθήκες.

Μέσα στα επόµενα σαράντα χρόνια τα γεγονότα εκείνης της νύχτας έχουν πάρει στη µικρή πόλη διαστάσεις τοπικού θρύλου – αλλά «θρύλος είναι απλά µια άλλη λέξη για το ψέµα», όπως λένε οι δηµιουργοί. Υπάρχει κάποιος, ο Τζο ΜακΚάντλς, που ξέρει τι πραγµατικά συνέβη εκείνο το βράδυ. Μπορεί όµως να µιλήσει χωρίς να καταστρέψει την ίδια του την οικογένεια και να επιβιώσει χωρίς τα φαντάσµατα που τον κυνηγούν;

Ο βραβευµένος Τ.Μ. Μπουρνέτ κάνει επίσης την παραγωγή ενός τριπλού CD. Το καστ της ηχογράφησης περιλαµβάνει καλλιτέχνες σαν τον Κρις Κριστόφερσον (στον ρόλο του Τζο), τον Ελβις Κοστέλο (στον ρόλο του σατανικού χαρακτήρα µε το όνοµα The Shape), τη Ροζάν Κας, τη Μονίκ, τη Σέριλ Κρόου, τον Ντέιβ Αλβιν, τη Νίκο Κέιζ, τον θρυλικό µποξέρ Τζο Φρέιζερ στον ρόλο του νεκροθάφτη, τον Τζον Μέλενκαµπ βέβαια και τον ίδιο τον Στίβεν Κινγκ ως Θείο Στίβι.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα ο θείος Στίβι εμφανίζεται στις περισσότερες ταινίες του σε κάποιο βοηθητικό ρολάκι!!! Στο Ρόουζ Ρεντ έκανε τον πιτσαδόρο (πολύ χαρακτηριστικό)

spirou είπε...

Και παίζει και καλά!!