Κυριακή 10 Απριλίου 2011

11/22/63.

  Ο Jake Epping, είναι ένας 35χρονος καθηγητής αγγλικών σε γυμνάσιο στο Lisbon Falls του Maine. Ο φίλος του, Αl του αποκαλύπτει ότι η αποθήκη του, είναι μια… πύλη στο 1958, και στρατολογεί το Jake σε μια αποστολή για την αποτροπή δολοφονίας του Κένεντι. Ο Jake γίνεται George Amberson και μπαίνει στον κόσμο του Elvis και του JFK, του μοναχικού ατόμου ονόματι Lee Harvey Oswald και της βιβλιοθηκαρίου Sadie Dunhill, η οποία έγινε ο έρωτας της ζωής του Jake Epping, «μιας ζωής που παραβαίνει όλους τους συνήθεις κανόνες του χρόνου». 
  Αυτή είναι η υπόθεση του επόμενου μυθιστορήματος του Stephen King και έχει να κάνει -όπως διαπιστώσατε- με τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου Κένεντι.Πρόκειται για ένα βιβλίο 1.000 σελίδων, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου 2011 και θα έχει τον τίτλο «11/22/63», την ημερομηνία της δολοφονίας του Κένεντι στο Ντάλας του Τέξας.Μοιάζει πολύ φιλόδοξη ιστορία για τον King, μιά ματιά με φαντασία απέναντι στην κοινωνική, πολιτική και λαϊκή κουλτούρα της αμερικανικής γενιάς του.

1 σχόλιο:

spirou είπε...

Το είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό και νομίζω ότι έχω πάαααρα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ τόσο με κάποιο βιβλίο που ούτε καν έχει κυκλοφορήσει!!