Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Room 237.


Room 237. Ναι, σωστά μαντέψατε, θα μιλήσουμε για το διάσημο δωμάτιο του ξενοδοχείου Overlook. Το βιβλίο είναι νομίζω περιττό να το αναφέρω. Για την ακρίβεια θα μιλήσουμε για το ευφυές ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε φέτος, με θέμα τις διαφορετικές ερμηνείες που έχουν ειπωθεί από σινεφίλ και όχι μόνο, με την πάροδο του χρόνου, γύρω από την αριστουργηματική Λάμψη του Κιούμπρικ.
Μπορεί να μην άρεσε στον Κινγκ η ματιά του Κιούμπρικ πάνω στο βιβλίο του, όμως σίγουρα άρεσε σε όλους μας! Γιατί το περιβόητο δωμάτιο του Overlook έχει τον αριθμό 237; Ποιος είναι στ'αλήθεια ο Ντικ Χάλοραν; Και επιτέλους, τι σχέση έχουν οι ινδιάνοι με όλα αυτά; Έξυπνες παρατηρήσεις, τραβηγμένες υποθέσεις, αλλά και εξωφρενικες θεωρίες αναλύονται κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ από τους πιο πιστούς οπαδούς της ταινίας, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούμε τις αντίστοιχες σκηνές από τη Λάμψη που επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν. Το συστήνω ανεπιφύλακτα mates.

1 σχόλιο:

spirou είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!

***SPOILER***
Και θέλω να προσθέσω ότι μου την είχε σπάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (πέρσι που είδα πρώτη φορά την ταινία) που πεθαίνει ο Ντικ Χάλοραν >:( (ρε πού το θυμήθηκα αυτό το smiley face lol??)