Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το Ερωτηματολόγιο Του Πιστού Αναγνώστη 3 (από το Μιχάλη!!)


1. Πώς ξεκίνησες να διαβάζεις Stephen King?
Μέσα από ταινίες όπως έχω ξαναπεί.Αρχικά είδα τη Λάμψη(του Κιούμπρικ) η οποία είναι η δεύτερη αγαπημένη μου, μετά είδα το Πράσινο Μίλι και παρατήρησα ότι τα έχει γράψει ένας και λέω γιατί να μην τον googlάρω;Και έτσι ξεκίνησα τις περιηγήσεις μου στο μαγικό κόσμο του King
2. Αγαπημένο βιβλίο?
Θα μπορόυσα να πω τους Πύργους αλλά είναι επτά βιβλία, οπότε Σάλεμ'ς Λοτ.
3. Αγαπημένη ταινία/μίνι σειρά?
Μίζερι.Όχι μόνο του Κινγκ αλλά γενικά.H Kathy Bates ήταν θεότρελη σε αυτή την ταινία..
4. Αγαπημένος κακός?
Ο Πορφυρός βασιλιάς.
5. Πιο τρομακτικό βιβλίο?
Σάλεμς Λοτ.Θυμάμαι κάποιες στιγμές έκλεινα το βιβλίο έπαιρνα βαθιές ανάσες και συνέχιζα.Μπρρ
6. Η πιο αηδιαστική σκηνή από βιβλίο/ταινία?
Στη νουβέλα Ένας Καλός γάμος από τη συλλογή Σκοτάδι βαθύ, Δίχως άστρα όπου απλά αναφέρει (ευτυχώς) ότι έκοψε το πουλί ενός παιδιού με τα δόντια του.Είχα ξεχάσει να αναπνεύσω μετά απ'αυτό το σοκ..Και στο Τραγούδι της Σουζάνας που λέει ότι σουβλίζανε παιδιά..
7. Η πιο αστεία σκηνή από βιβλίο/ταινία?
Στο Ντεσπερέσιον όταν μιλούσε ο Ντέιβιντ(το παιδί) στο τηλέφωνο με τη μητέρα του φίλου του που του ανακοίνωνε ότι ο Μπράιαν(φίλος) ξύπνησε απ'το κόμμα και θυμάμαι τη μαμά του Ντέιβ να ρωτάει <<Πέθανε;>>, να της απαντάει ο μικρός όχι να ξαναρωτάει αυτή και να αναρωτιέται το παιδι Κουφή ήταν.Δεν ξέρω αλλά εγώ έσκασα στα γέλια.Και η σκηνή με το Λύκο στον κινηματογράφο.Επίσης όταν είδα για πρώτη φορά τη Νοζ-Α-Λα είχα ένα ηλίθιο χαμόγελο στα χείλι μου για 1-2 λεπτα.
8. Η πιο λυπητερή σκηνή από βιβλίο/ταινία?
Το τέλος της Αϋπνίας..Θυμάμαι είχα βουρκώσει..Και στη μέση του τελευταίου βιβλίου του Πύργου.
9. Η πιο τρομακτική σκηνή από βιβλίο/ταινία?
Σάλεμς Λοτ όταν είναι μία φιγούρα στο σκοτάδι και λέει Ω, άρχοντα των Μυγών ευνοησέ με έκανα θυσία για χάρη σου, στείλε μου ένα σημάδι και μετά σκύβει και σηκώνει ένα παίδι.Το οποίο αν δεν κάνω λάθος μετά μαθαίνουμε ότι ήταν ξεκοιλιασμένο.
10. Ποιο βιβλίο θα ήθελες να δεις να γίνεται ταινία? Με ποιους ηθοποιούς?
Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω..Πάντως δε θελω με ΤΙΠΟΤΑ να δω την Αϋπνία..Πιστεύω ότι οι αύρες, τα νήματα πάνω απ'τα κεφάλια των ανθρώπων, οι τρεις φαλακροί ιατροι και γενικά όλη η ατμόσφαιρα θα έχουν ένα γελοίο αποτέλεσμα..
11. Αγαπημένος ήρωας?
Καλά θέλει κι ερώτημα;;Ένας απ'τους καλύτερους λογοτεχνικούς χαρακτήρες, ο Ρόλαντ..Και ο Ράλφ Ρόμπερτς απ'την Αϋπνία μου είναι πολύ συμπαθής.
12. Αγαπημένο μικρό διήγημα?
Τζερούσαλεμς Λοτ”:Πρέπει να είχα φτάσει γύρω στους 200 σφυγμούς. :ρ Αντικαπνιστική Α.Ε.:τέλεια ιδέα..Η άνοιξη της φράουλας:Πολύ καλή, Το τελευταίο σκαλοπάτι : Πολύ συγκηνιτική Και προσθέτω μόνος μου χειρότερο Το στατικό ποδήλατο.Μαρτύριο σκέτο έκανα 2 μέρες να διαβάσω 40 σελίδες, κοιμόμουν 4 το μεσημέρι που δεν κοιμάμαι ποτέ..Δεν καταλάβαινα τι διάβαζα..
13. Αγαπημένο "πέρασμα" από βιβλίο σε βιβλιο?
Του Φλαγκ και του Πάτερ Κάλαχαν στους Πύργους .
14. Αγαπημένος άντρας ήρωας?
Για να μην πω τους ίδιους με την ερώτηση 11 θα πω τον Τζακ Σόγιερ, αλλά θα μου πεις δεν είναι άντρας..Δίκιο θα'χεις..Γι'αυτό Τζακ Τόρανς.
15. Αγαπημένο βιβλίο από τους Μαύρους Πύργους?
Ο Μάγος και η γυάλινη σφαίρα
16. Χειρότερο βιβλίο από τους Μαύρους Πύργους?
Ο τελευταίος Πιστολέρο..Όχι δεν ήταν τόσο χάλια, βασικά δεν ήταν καθόλου χάλια αλλά τα άλλα μου φάνηκαν καλύτερα.
17. Αγαπημένη γυναίκα ηρωίδα?
Δεν έχω..Ίσως η Λόις απ'την Αϋπνία..Και η Λίλη Κάβανο απ'το Φυλαχτό επειδή είχε καρκίνο. :ρ
18. Χειρότερη ηρωίδα?
Ναντίν Κρος απ'το Κοράκι..Το “ζευγαράκι της συμφοράς” με τον απο κάτω..Πολύ χαζή..
19. Χειρότερος ήρωας?
Ο Χάρολντ Λόντερ απ'το Κοράκι.Του άξιζε ότι έπαθε στο τέλος..
20. Χειρότερο βιβλίο?
Αν πω κανένα θα φανώ επιηκής;;Δε νομίζω γιατί είναι η αλήθεια..Έχω απολαύσει όλα τα βιβλία του που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής.Ίσως Οι ιστορίες του Λυκόφωτος..Δεν το θεωρώ του πάτου αλλά είχε μερικές πολύ κακές ιστορίες αλλα και κάποιες πού καλές που το έσωζε..
21. Αγαπημένο βιβλίο του Μπάκμαν?
Δεν έχω διαβάσει κανένα του Μπάκμαν
22. Χειρότερο βιβλίο του Μπάκμαν?
Δεν έχω διαβάσει κανένα λέμε.. :Ρ
23. Χειρότερη ταινία/μίνι σειρά?
Κινούμαι σε safe περιοχές όσον αφορά τις ταινίες του..Βλέπω τις πιο καλές..Αν και θα πω κάτι που είχε πει ο King για τη Λάμψη του Κιούμπρικ χώρις βέβαια να μου αλλάζει αυτό γνώμη γιατί είναι ταινιάρα.Είπε ότι στην ταινία δεν υπάρχει το συναίσθημα που υπάρχει στο τέλος του βιβλίου που μετανιώνει ο Τζακ και λέει του Ντάνι πόσο τον αγαπάει ενω στη ταινία τον κυνηγάει να τον σκοτώσει και στο τέλος παγώνει μέχρι θανάτου..Βρίσκω σωστή την άποψη του Κινγκ αλλά....
24. Το μεγαλύτερο βιβλίο του που έχεις διαβάσει?
Το αυτό 1039..Αλλά το καλοκαίρι θα πιάσω το Θόλο..
25. Χειρότερος κακός?
Θα πω τον Μπάρλοου απ'το Σάλεμς Λοτ
26. Αγαπημένη ατάκα από βιβλίο?
Η Άμπι ένιωσε την αμαρτία της, αυτή που πίστευε πως ήταν η μητέρα όλων των αμαρτιών.Ο πατέρας της αμαρτίας ήταν η κλοπή και οι δέκα Εντολές κατέληγαν στο ένα και το αυτό:<<Ου κλέψεις>>.Ο φόνος είναι η κλεψιά της ζωής ενός άλλου, η μοιχεία είναι η κλεψιά μιας συζήγου, η πλεονεξία είναι η κρυφή, ύπουλη κλεψιά που γίνεται στο σπήλαιο της καρδιάς.Η βλασφημία είναι η κλεψιά του ονόματος του Θεού, που λεηλατείται από τον Οίκο του Κυρίου και αποστέλνεται να περιδιαβαίνει στους δρόμους σαν πόρνη.Η ίδια ποτέ δεν υπήρξε μεγάλη κλέφτρα, άντε στη χειρότερη περίπτωση να βουτήξει κάτι μικρό.
Η μητέρα της αμαρτίας ήταν η περηφάνια.Η περηφάνια ήταν η θηλυκή πλευρά του Σατανά στο ανθρώπινο γένος, το σιωπηλό, αιώνια γόνιμο αυγό της αμαρτίας.Η Άμπι ήταν περίφανη γυναίκα..
Α
π'το Κοράκι
27. Αγαπημένη ατάκα του Stephen?
Books are the perfect entertainment: no commercials, no batteries, hours of enjoyment for each dollar spent. What I wonder is why everybody doesn't carry a book around for those inevitable dead spots in life.” “We make up horrors to help us cope with the real ones.” “Perfect paranoia is perfect awareness.” “The trust of the innocent is the liar's most useful tool.” Δε συνεχίζω έχει πει άπειρα..!!


Σ'ευχαριστούμε Μιχάλη! Μπορεί να απαντήσει κι όποιος άλλος θέλει και να στείλει τις απαντήσεις στο mail μου για να τις αναρτήσω.

2 σχόλια:

Blaine είπε...

Α ωραία πράματα! Αλλά είναι λίγο μεγάλο! Όταν βρω χρόνο θα το κάνω κι εγώ.

spirou είπε...

i'll be waiting!