Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Fall Of Gilead

Εχτές πήγα για ψώνια και πέρασα να δω αν έχει βγει στα ελληνικά κάποιο καινούριο από τα comics του Πύργου. Βρήκα πολλά στα αγγλικά, αλλά ήθελα να έχω όλη τη συλλογή στα ελληνικά γιατί έτσι την ξεκίνησα. Παραξενιές. Είδα όμως ότι ένα από τα ξένα τεύχη ήταν το Fall Of Gilead και είπα να το ξεφυλλίσω. Μόλις ανακάλυψα τι είχε μέσα, αμέσως πήγα στο ταμείο.
Ξεκίνησα να το διαβάζω στον προαστιακό και είχα ανατριχιάσει με όσα έβλεπα. 
Τι περιέχει?
Παρουσιάζει την ιστορία που εμείς ποτέ δε διαβάσαμε στα βιβλία. Ναι, δεν την έγραψε ο Stephen, αλλά είναι Creative και Executive Director σε αυτό, οπότε εμένα μου κάνει. Και ποιος ξέρει, μπορεί για αυτό να μιλάει το 8ο βιβλίο του Πύργου που θα βγει...

Μιλάει λοιπόν για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα όταν ο Ρόλαντ και το αρχικό του κα-τετ γύρισαν από το Μέτζις. Μιλάει για τον Φάρσον και τον Μάρτεν. Τη σχέση του Μάρτεν με τη μητέρα του Ρόλαντ και πόσο πολύ την είχε επηρεάσει, τι την είχε πείσει να κάνει γι'αυτόν. Παρουσιάζει τον Στίβεν Ντεσέιν και τους πατέρες των φίλων του Ρόλαντ, πιστολέρο του παλιού καιρού. Και μιλάει και για τη Μαύρη 13 και πώς αυτή ξεγέλασε το Ρόλαντ και τον έκανε μητροκτόνο.
Για μένα, τα άξιζε τα 22,90 ευρώ.

5 σχόλια:

spirou είπε...

και πόσο αστείο είναι! Προχτες διάβαζα στο μετρό τον 4ο Πύργο και δίπλα μου καθόταν κάποιος που διάβαζε το "Ο Πύργος" του Κάφκα.
Εχτές που διάβαζα το Fall of Gilead, βγαίνοντας απ'τον προαστιακό είδα δύο αυτοκίνητα Ford KA...

paokliverpool44 είπε...

πλακα κανεις......19


να σε ρωτησω κατι...εσυ τι πιστευεις θα καταλαβω τπτ αν τα παρω στα αγγλικα ??? γιατι δεν μπορω να περιμενω τα επομενα μου τη σπαει αυτο....(εχω απλα ενα lower )...????

spirou είπε...

θα τα καταλάβεις πιστεύω, είναι απλά γραμμένα στη καθαρεύουσα των αγγλικών ας πούμε, κάποιες εκφράσεις δηλαδή και κάποιες στάνταρ λέξεις... Και θα είναι ευκαιρία να καλυτερέψεις τα αγγλικά σου και να μάθεις πώς λέγονται οι γνωστές εκφράσεις του πύργου στα αγγλικά!

paokliverpool44 είπε...

λες???? οκ τοτε θα το επιχειρησω μοολις τελειωσει αυτη η καταραμενη χρονια...εσυ πως πας με τον πυργο, που εσαι??? γραψε στο chat...

Blaine είπε...

http://www.amazon.co.uk/Stephen-King-Dark-Tower-Premiere/dp/0785129510/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1315753351&sr=1-1

god!