Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Show me a man or a woman alone and I’ll show you a saint. Give me two and they’ll fall in love. Give me three and they’ll invent the charming thing we call ‘society’. Give me four and they’ll build a pyramid. Give me five and they’ll make one an outcast. Give me six and they’ll reinvent prejudice. Give me seven and in seven years they’ll reinvent warfare.


The Stand

4 σχόλια:

paokliverpool44 είπε...

το κορακι δεν ηταν ποτε απο τα πολυ αγαπημενα μου και κρινοντας απο τα σχολια των φανς για το βιβλιο νομιζω πως ειμουν λιγο μικρος και ανωριμος(ειναι απο τα πρωτα μου βιβλια του κινγκ), και για αυτο σκοπευω να το διαβασω αλλη μια φορα αμεσα μπας και αλλαξω αποψη.... οσοι το διαβασατε πως σας φανηκε?????

spirou είπε...

Χμ...θυμάμαι όταν το πρωτοσυζητούσα με τον Γιώργο, που το είχε διαβάσει. Τότε δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα για τους πύργους (βασικά το μόνο που ξέραμε ήταν ότι ήταν πολλά βιβλία) και, όταν τον ρώτησα με τι έχει να κάνει το Κοράκι, μου ανέφερε το διάβολο σαν παράδειγμα. Δεν ήθελα να το διαβάσω αλλά το διάβασα κάποια στιγμή. Δεν το θεώρησα ισάξιο του Σάλεμς Λοτ ή της Λάμψης. Μου φάνηκε απλά οκ. Μετά διάβασα τους Πύργους και κατάλαβα μερικά πράγματα παραπάνω. Χάρηκα που στο 4ο (σωστά?) βιβλίο γίνεται μια αναφορά (δε βάζω άλλα spoilers). Αλλά δε μου έχει μείνει σαν ιστορία, ούτε οι ήρωες με ξετρέλαναν.

paokliverpool44 είπε...

αρα μονο τα αμερικανακια ξετρελαθηκαν και το συγκρινουν με τους πυργους λεγοντας οτι ειναι το καλυτερο βιβλιο του...τι να πεις...

spirou είπε...

Με τους Πύργους? Ιεροσυλία!!!