Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Rage

Μιας και ο jkourk στο chatbox ρώτησε για το Rage (Οργή), σκέφτηκα να το ψάξω για να το κατεβάσω. Το βρήκα σε μορφή audiobook μονάχα, κι αυτό δεν κατεβαίνει με τίποτα (αν βρω κάτι καλύτερο, θα ενημερώσω).

Η Οργή, λοιπόν, είναι το πρώτο βιβλίο που δημοσιεύτηκε από τον Stephen με το ψευδώνυμο Richard Bachman και η ιστορία μιλούσε για ένα παιδί που έχει δείξει σοβαρή επιθετικότητα στο σχολείο και αποβάλλεται. Γεμάτος οργή, ο Τσάρλι αρπάζει ένα πιστόλι και σκοτώνει δύο καθηγητές, ενώ κρατάει και κάποιους συμμαθητές του ως ομήρους.

Αργότερα, όταν συνέβη το ίδιο στην πραγματικότητα σε κάποιο σχολείο και, όπως λέγεται, ο δράστης χρησιμοποίησε φράσεις από το βιβλίο και μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι είχε το βιβλίο αυτό στην κατοχή του, ο ίδιος ο King ζήτησε να αποσυρθεί από τα βιβλιοπωλεία. Έχει πει σε διάφορες συνεντεύξεις ότι, ακόμα κι αν ήταν να αποτελέσει "έμπνευση" για έναν έστω μαθητή, θεωρεί καλό που αποσύρθηκε από την κυκλοφορία.

Το έψαξα λοιπόν και στο Amazon και υπάρχει σε συλλογή μαζί με άλλα βιβλία του Bachman. Αλλά, καινούριο κάνει από 45 έως 100 δολάρια lol. Πάντως θα έλεγα πως συμφέρει περισσότερο να το πάρεις από Αμερική παρά από το Amazon UK, λόγω της διαφοράς λίρας και δολαρίου από τα ευρώ...
Υπάρχουν όμως και χρησιμοποιημένα, αλλά ακόμα κι αυτά, σε καλή κατάσταση είναι απίστευτα ακριβά για χρησιμοποιημένα βιβλία (25 δολάρια).

Παρ'όλα αυτά, άρχισα να θέλω να το πάρω. Ποτέ μέχρι τώρα δεν το είχα σκεφτεί, αλλά τώρα μου έγινε εμμονή! Φαντάζομαι να έχω στη βιβλιοθήκη μου ένα συλλεκτικό βιβλίο του Stephen και αναστατώνομαι!

Όπως και να'χει, αφήνω εδώ αυτό το βιντεάκι, όπου το παιδί αφηγείται ένα κομμάτι του βιβλίου.

2 σχόλια:

Blaine είπε...

το βρήκα!
http://sforstephenking.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html

μεσαιο ράφι, τέρμα δεξιά! :Ρ

spirou είπε...

Ωωωωωωωωωω!!! Η ΜαρίαΖ το έχει!! Μαρία κράτα το καλά, είναι συλλεκτικό! Τα παιδιά σου μπορεί να βγάλουν μια περιουσία κάποτε :p