Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο Stephen King επηρεάζει την μουσική.

Οκ. Όλοι τον γνωρίζουμε ποιός είναι και τι έχει γράψει και πως τα βιβλία του έχουν επηρεάσει αυτό που λέμε pulp κουλτούρα.Ταινίες έχουν βασιστεί πάνω στις ιστορίες του, πετυχημένα ή όχι αυτό είναι μια άλλη προσωπική ιστορία του καθενός, τηλεοπτικές σειρές έχουν γεννηθεί από τα βιβλία του, ακόμα και comics πλέον αρχίζουν να κυκλοφορούν χρησιμοποιώντας το υλικό του.Μιλώντας για τηλεόραση, να προσθέσουμε πως το όνομα και το έργο του Stephen King έχει  χρησιμοποιηθεί συχνά σε σειρές όπως τα Friends, Family Guy,και Simpsons.Το μόνο που μένει να κατακτηθεί από τον μεγάλο μας λογοτέχνη είναι ο κόσμος των video games.Και λέω το μόνο μιας και το έργο του έχει επηρεάσει και την μουσική βιομηχανία.Έχουμε και λέμε λοιπόν :
 Υπάρχει το punk συγκρότημα Pennywise , βασισμένο μαντέψτε που στον γνωστό κλόουν- τέρας ενός από τα διασημότερα και τρομακτικά βιβλιά του, το ''Αυτό''.Υπάρχουν και οι King Crimson.Όσοι έχετε διαβάσει την εφταλογία του Μαύρου Πύργου έχετε καταλάβει που βασίζουν το όνομα τους.Έχουν κυκλοφορήσει μάλιστα και δίσκο, το In the Court of the Crimson King πράγμα που περιπλέκει λίγο το θέμα μιας και η εφταλογία γράφτηκε μετά από το album όποτε υπάρχει η περίπτωση ο King να επηρεάστηκε από την μπάντα και όχι το αντίθετο.Επίσης, όσοι ακούνε το φιλανδικό metal συγκρότημα Nightwish (πραγματικά υπέροχη μπάντα) θα γνωρίζουν και το τραγούδι 7 Days to the Wolves , ένα αρκετά δυνατό κομμάτι, ατμοσφαιρικό και βασισμένο και αυτό ξανά στην εφταλογία του Πύργου.
 Το άρθρο, τέλος, θα ήταν λειψό αν δεν αναφέρω και το συγκρότημα του ίδιου του συγγραφέα, τους Rock Bottom Remainders , όπου διάφοροι γνωστοί λογοτέχνες-μουσικοί συμμετέχουν μαζί του.

12 σχόλια:

evroskarseras είπε...

Τα ξέρω τα ξέρω "βασιλιάς". \m/

ΕΠίσης κοιτάχτε και αυτό:

http://www.tgdaily.com/games-and-entertainment-features/56241-stephen-king-still-digs-metal

Placebo. είπε...

σωστος! νομιζω στην ταινια Maximum Overdrive που γυρισε ο ιδιος, εβγαλε πολλα ροκ απωθημενα. ειναι ροκακιας ο τυπος και γουσταρει και γουσταρουμε και εμεις μαζι του!

evroskarseras είπε...

να πάρει. έπρεπε να έρθω UK για να γίνω μπλόγκερ. αν το έκανα 5 χρόνια πρίν ίσως να σας γνώριζα όλους.... φακ.

Placebo. είπε...

μονιμος κατοικος η σπουδες? εισαι τυχερος οπως και να εχει! και επισης never say never

evroskarseras είπε...

μονιμος κάτοικος αποκλειεται μαν. διδακτορικό ήρθα να κάνω αλλά είναι θλιβερή ιστορία. μαλλον με βλέπω να τα παρατάω. ελλαδάρα ρε... αυτό εχω να πω μόνο. (σημείωση το captcha που έβγαλε είναι "quith", τυχαίο δε νομίζω...)

Placebo. είπε...

ελλαδαρα forever αλλα καλυτερα να εξαντλησεις οσες πιθανοτητες εχεις εκει.SSDD παντου

evroskarseras είπε...

να πάρει δεν το πιασα το SSDD. όταν το δεις μου εξηγείς !

Unknown είπε...

Σκεφτείτε οτι οι King Crimson μπορεί να επηρεάστηκαν απο το Insomnia και όχι απο τους Μαύρους Πυργους!!! Εμένα πάντως αυτό μου θύμισαν αν και δεν έχω δώσει σημασία στον στίχο

spirou είπε...

Same Shit, Different Day και συμφωνώ!
Επίσης βρε Ευριπίδη μπορούμε να σε γνωρίσουμε στις διακοπές, αναλόγως βέβαια πού θα τις περάσεις.
Και μην ανησυχείς, οι αποστάσεις είναι πια μικρές. (όχι ότι δε σε καταλαβαίνω. Όσο και να λατρεύω την Αγγλία, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για λίγες μέρες ήρθα και πάλι μου έλειψε η Ελλάδα. Είμαστε κολλημένοι, τι να κάνουμε :p )

evroskarseras είπε...

χαχαχ ΟΚ το χω. Μerci. Διακοπές δεν ξέρω ακόμα Κύπρο πιθανότατα και εκτός απροόπτου. Ελλάδα γενικά θα είμαι απο 1 μέχρι 19 Ιουλίου για κάτι "επαγγελματικά" να το πω. Ολοι εδώ στο μπλόγκ είστε απο αθήνα να υποθέσω ????

paokliverpool44 είπε...

εγω ειμαι απο ΣΑΛΟΝΙΚΑ....χαλαρα

spirou είπε...

χαχαχα χαλαρός ο Μάριος!

Εγώ από αττική. Πες Αθήνα κι είσαι μέσα, δε βαριέσαι...
Τι να σου κάνουμε, κι εγώ κι ο Γιώργος Πάτρα είχαμε περάσει αρχικά στις σχολές μας, αλλά τελικά ρίξαμε μαύρη πέτρα πίσω μας :p

1-19 Ιουλίου, χμ...χαλαρά που λέει και ο Μάριος