Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

American Vampire.

 Πονηρός, αμείλικτος και θανάσιμος σαν κροταλίας, ο διαβόητος κακοποιός Σκίννερ Σουίτ τρομοκρατεί την Αγρια Δύση μέχρι τη στιγμή που ένα αλλόκοτο παιχνίδι της μοίρας τον μεταμορφώνει στον πρώτο βρικόλακα που γεννιέται στην Αμερικανική ήπειρο. Ο Σκίννερ αντλεί δύναμή από τον ήλιο και αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο ενός νέου πανίσχυρου είδους βαμπίρ, που κάνει τους παραδοσιακούς βρικόλακες, να μοιάζουν με ήρωες παιδικού παραμυθιού.
  Ο Stephen King και οι καταξιωμένοι δημιουργοί Scott Snyder και Rafael Albuquerque αφηγούνται μια απίστευτη ιστορία μεταφυσικού τρόμου, που ξεκινά στην Αγρια Δύση και φτάνει μέχρι την εποχή του Μεσοπολέμου. Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή του Stephen King. Το American Vampire είναι μια πολύ-αναμενόμενη σειρά comics που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010, κυρίως γιατί το άκουσμα του ονόματος του Stephen King σε οποιαδήποτε ιστορία είναι αρκετό για να ξετρελάνει τους φαν του είδους. Σε αυτήν την ιστορία, όμως, ήταν η συνεργασία του Scott Snyder, πολύ γνωστού συγγραφέα στον χώρο των comics, και του King που απέδωσε μια εκπληκτική ιστορία, ασυνήθιστη και πρωτότυπη στο πολύ- δοκιμασμένο είδος των βαμπίρ.
 Ο Snyder αφηγείται την ιστορία της Πέρλ Τζόουνς, μιας νεαρής ηθοποιού που προσπαθεί σκληρά να μπει στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1930. Άτομο με όνειρα και τσαγανό, η Περλ δουλεύει σε τρεις με τέσσερις δουλειές για να τα βγάλει πέρα και θα δει τη ζωή της να αλλάζει, όταν θα τη δαγκώσουν βαμπίρ που ανήκουν στη βιομηχανία θεάματος και θα την αφήσουν για νεκρή.Ο Snyder με μαεστρία στήνει το σκηνικό μιας ανήλεης βιομηχανίας θεάματος, διεφθαρμένης και σκληρής, όπου η Περλ προσπαθεί να επιβιώσει. Με αργούς ρυθμούς αφήνει την πρωταγωνίστριά του να στήσει τα όνειρά της, με ένα αθέατο κακό να περιπλανιέται παντού μέχρι να συμβεί το απρόβλεπτο.
Ο King, από την άλλη, αφηγείται την ιστορία του πρωταγωνιστή του, Σκίνερ Σουίτ (Skinner Sweet), τη δεκαετία του 1880 στην Άγρια Δύση. Ο χαρακτήρας του ανήκει σε μια ομάδα αστυνόμων που συνοδεύουν έναν δολοφόνο στην κρεμάλα μέσω τραίνου. Τα πράγματα αλλάζουν αναπάντεχα, όταν οι αστυνόμοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ομάδα παρανόμων που προσπαθούν να βοηθήσουν το δολοφόνο να αποδράσει και φυσικά αυτή είναι η μοιραία στιγμή για τον Σκίνερ, τον οποίο θα δαγκώσει ο δολοφόνος καθώς προσπαθεί να δραπετεύσει. Ο King χρησιμοποιεί πιο έντονους ρυθμούς για το γραφικό του χαρακτήρα, χωρίς να χάνει όμως την ουσία.Το μεγαλύτερο ατού της ιστορίας είναι το απίστευτα καλό σχέδιο του Rafael Albuquerque, το οποίο κρατάει την ιστορία δεμένη και ενδιαφέρουσα. Το σχέδιό του αυστηρό, γεμάτο φαντασία και χρώμα, δίνει ένταση εκεί που χρειάζεται και αποκαλύπτει τη διαφορά στην ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής από την άλλη. Άπλετη δράση συμπληρώνει το σκηνικό της Άγριας Δύσης, ενώ παράλληλα πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στα πάνελ.
Το American Vampire με μια καλά στημένη ιστορία που περιστρέφεται γύρω από χαρακτήρες και μια ομάδα συγγραφέων που πλησίασαν διαφορετικά τον ταραγμένο κόσμο των βαμπίρ, είναι ένα πολλά υποσχόμενο κόμικς και μια πλήρως ενδιαφέρουσα εμπειρία.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: