Τρίτη 17 Μαΐου 2011

H Λάμψη στο Κοράκι.

  Το περασμένο Σάββατο το Star είχε την ''Λάμψη'' του 1997, την version-μίνι σειρά του ίδιου του συγγραφέα που αποφάσισε ότι η κλασσική ταινία του Cubrick δεν ήταν πιστή στο μυθιστόρημα του δηλαδή.Όντως, η ταινία ξεκίνησε 10 παρα και αν θυμάμαι καλά τελείωσε 3 και κατι τα μεσάνυχτα με κάθε λεπτομέρεια δοσμένη στην οθόνη.Στην σκηνή που η οικογένεια Torrance φτάνει στο Overview, βλέπουμε τον μάγειρα Halloran που έχει το χάρισμα της Λάμψης να εξηγεί στον μικρό Danny (και κεντρικό ήρωα σε βιβλίο και ταινία) πως το έχει και εκείνος.Και τελικά έκανα την διαπίστωση πως και άλλος ήρωας, ηρωίδα για την ακρίβεια, στο σύμπαν του King έχει το χάρισμα της Λάμψης.. Ladies and gentlemen, Mother Abagail also shines.Ναί, αυτή η παράξενη γριούλα στο Κοράκι!
"I started having dreams two years before this plague ever fell. I've always dreamed, and sometimes my dreams have come true. Prophecy is the gift of God and everyone has a smidge of it. My own grandmother used to call it the shining lamp of God, sometimes just the shine.''  γραμμένο στο Κοράκι το 1978, ένα χρόνο μετά την πρώτη έκδοση της Λάμψης.Interesting.

4 σχόλια:

spirou είπε...

Θέλω να τα διαβάσω και τα δύο ξανά, αλλά φοβάμαι... Το καλοκαίρι!
(επίσης μου έδωσες ιδέα για ποστ!)

Placebo. είπε...

Πηρα Talisman και Μαυρο Σπιτι..χεχε! πλησιαζω στους Πυργους! το καλοκαιρι σιγουρα θα ξαναδιαβασω Λαμψη και Κορακι.Τελικα ολα εχουν μια σειρα και συνεχεια στα βιβλια του.

Snowball είπε...

Φυλαχτό και Μαύρο Σπίτι εξαιρετικά!!!

spirou είπε...

Ναι, είναι!!!!!