Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Salems Lot.

Μετά από πολλά χρόνια, ο συγγραφέας Μπεν Μίερς επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη μικρή πόλη του Σάλεμς Λοτ, στην πολιτεία του Μέιν. Αποφασισμένος να γράψει ένα καινούριο βιβλίο, ο Μπεν αργεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο που ελλοχεύει. Απλά, κανείς από τους κατοίκους δεν φαίνεται να έδωσε σημασία στην ξαφνική άφιξη του Στρέικερ, ενός παλαιοπώλη, και του κυρίου Μπάρλοου στην φιλήσυχη πόλη τους. Δύο αινιγματικές φιγούρες που εγκαθίστανται αμέσως σε μια απομονωμένη έπαυλη. Από εκείνη τη στιγμή, τα πάντα αλλάζουν και ο Μπεν δεν αργεί να κινδυνέψει άμεσα από επιθέσεις βαμπίρ διψασμένων για αίμα, που αρχίζουν να λυμαίνονται τη μικρή πόλη! Έχοντας βάσιμες υποψίες πως ίσως πίσω απ’ όλα αυτά να κρύβονται ο Στρέικερ και ο κύριος Μπάρλοου, ο Μπεν, με τη βοήθεια μερικών φίλων του, αποφασίζει να ρίξει φως στο μυστήριο για να έρθει τελικά αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια...Αυτή είναι η υπόθεση σε λίγα λόγια,ίσως του καλύτερου και πιο τρομακτικού βιβλίου που έγραψε ποτέ ο King.
 Προσωπικά,ανήκει στα λατρεμένα μου,και χαίρομαι που το έχω στην βιβλιοθήκη μου.Φυσικά δεν θα μπορούσε να αποφύγει την μεταφορά του στο κινηματογραφικό πανί αλλά και στο τηλεοπτικό γυαλί,μιας και εκτός από την παρούσα ταινία του 2004,έγινε και τηλεταινία με τον Τομπ Χούπερ να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη πίσω στο 1979.Σε αυτή την ταινία έχουμε τον Μίκαελ Σάλομον στην σκηνοθεσία και τους Ρομπ Λόου, Ντόναλντ Σάδερλαντ,Ρούτγκερ Χάουερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.Νομίζω πως η επιλογή του Σάδερλαντ είναι πολύ πετυχημένη,η επιβλητική βρετανική φυσιογνωμία του ταιριάζει πολύ στο κλίμα της ταινίας,παρόλα αυτά το ίδιο το σενάριο είναι που κάνει το έργο να αξίζει και σηκώνει όλο το βάρος του.Φιλότιμη προσπάθεια μεταφοράς ενός εξαιρετικού μυθιστορήματος,υπνωτιστικού και με καθαρό τρόμο μέσα στις σελίδες του.Πρέπει να το ξαναδιαβάσω!

1 σχόλιο:

spirou είπε...

Να κανονίσουμε να το ξεκινήσουμε μαζί, μιας και το έχουμε και οι δύο. Πάνε 11 χρόνια από τότε που το πρωτοδιάβασα και ακόμα θυμάμαι το φόβο που ένιωθα για μήνες!